Dolar 32,3791
Euro 34,6042
Altın 2.386,81
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Elon Musk kripto para birimi

Elon Musk kripto para birimi

Elon Musk kripto para birimi

Elon Musk; Dünyanın en zengin üçüncü adamı ve Tesla elektrikli otomobillerin ve uzay alanında uzmanlaşmış spaceX’in sahibi…

Elon Musk

Elon Musk

Son günlerde; Elon Musk, geçtiğimiz aylarda özellikle iki kripto para biriminde kripto para birimlerine yatırım yapmaya başladı: Bitcoin ve Dogecoin, değişen sürelerle.

Elon Musk, sosyal ağ sitelerinde, özellikle Twitter’daki kişisel sayfasındaki ünlü tweet’lerine denk gelen kripto para birimlerine yatırım yapmaya başladı.

Tweetleri kripto para piyasası üzerinde çok etkili oldu ve şimdiye kadar tweetin türüne ve kişisel ilgi alanlarına göre olumlu ve olumsuz etkilendiler.

Dünya her gün Elon Musk’tan herhangi bir şirket veya kurum için bekliyor; Veya tweet atacağı herhangi bir kripto para birimi için. Elon Musk’ın tweet’leri, Elon Musk’ın tek kuruş maliyeti olmayan tweet’inin aksine, milyonlarca dolara mal olan reklamcılık ve pazarlama konusunda uzmanlaşmış en büyük reklam şirketleriyle rekabet eder hale geldi.

Elon Musk’ın kripto para birimine yaptığı yatırım, pompalama ve boşaltma işlemlerine bağlıdır. Son zamanlarda bizim için netleşti; Stratejisi, kripto para birimleri, özellikle Bitcoin ve Dogecoin hakkındaki çelişkili tweetleri aracılığıyla.

Elon Musk

Elon Musk

“Pompa” ve “boşaltma” stratejisi nedir?

Pompalama ve boşaltma stratejisi, geçen yüzyılın son on yılından beri çoğu küresel borsada birçok yatırımcının izlediği bir tür hiledir ve bu ana kadar uygulanmaktadır.

Bu stratejiye olan güven, kripto para piyasasında son zamanlarda daha da arttı ve pompa süreci, hisse fiyatının veya kripto para biriminin değerinin yapay olarak düşük değerinden yükseltildiği bir süreçtir.

Manipülatörler tarafından popülaritesi ve abartılmasından sonra, büyük yatırımcıları kastediyorum ve küçük yatırımcıları belirli bir hisse senedi veya kripto para birimi satın almaya farklı şekillerde ikna etmek, küçük yatırımcıları yanıltmak, bu hisse senedinin veya belirli bir para biriminin fiyatının gelecekte değer kazanacağını, bu da hisse senedi veya para biriminin fiyatında bir artışa yol açar.

Keskin bir şekilde şifrelenmiş dijital para birimleri ve daha sonra bunları yüksek bir fiyata satarak, pozisyonlarını boşaltmadan önce fantastik karlar elde ederek “dökümü” ve küçük yatırımcıları dahil edin .. bu balonun kurbanı .

Elon Musk’ın yöntemi daha yenilikçiydi. Şöhretinden ve küresel ekonomiyi etkileyen ekonomik kişiliğinden yararlanarak.

Twitter’daki tartışmalı tweetleri aracılığıyla pompalama ve boşaltma stratejisine güveniyordu; geleneksel pompalama ve boşaltma işleminin aksine ona bir kuruşa mal olmaz; çeşitli yöntemlerle özel bir bütçe tahsis edilir.

Bunlara pazarlama, yanlış pozitif haberler yayma, belirli bir şirket için yanlış hesaplama verilerinin reklamını yapma ve gerçek değerini şişirme dahildir.

Elon Musk’ın birkaç ay önce kişisel sayfasında, şirketinin arabalarının ödemesi olarak Bitcoin ile ilgileneceğini tweetlediğinde Bitcoin yatırımcılarına nasıl ihanet ettiğini not ediyoruz; Tesla.

Elon Musk Tweet

Bu tweetin ardından Bitcoin fiyatı rekor rakamlara yükseldi ancak son zamanlarda Elon Musk, sayfasından attığı bir tweet ile Bitcoin hakkındaki fikrini değiştirdi.

Bitcoin para birimi için madencilik operasyonlarının çevreye verdiği zarar ve büyük miktarda elektrik tüketimi nedeniyle Bitcoin ile ödeme aracı olarak uğraşmayı bırakacağını açıkladı ve Elon Musk, ABD’ye yönelik bu karşı saldırıdan memnun kalmadı.

Bitcoin, ancak yine bir tweet ile Bitcoin para birimine saldırdı, Bu sefer elinde tuttuğu bitcoinleri satacağını iddia etti ancak kısa süre sonra tweetini silerek kripto para piyasasında özellikle bitcoinde kafa karışıklığına neden oldu. Çoğu kripto para biriminin keskin düşüşünden sonra Bitcoin’deki yatırımcılara büyük kayıplara neden oluyor.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.