Dolar 32,3784
Euro 34,7459
Altın 2.410,23
BİST 10.102,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Hangi İşlemci İle Daha Fazla Mining Yapılabilir? 

Hangi İşlemci İle Daha Fazla Mining Yapılabilir? 

 Her işlemci aynı performansta mining yapabilir mi? Kripto para üretiminde başka hangi unsurlar etkidir? Coin mining ilgili her şey bu yazımızda… 

Kripto paralar, 2016’dan beri kesintisiz olarak Dünyanın göz bebeği haline gelmiştir ve bu durum birçok insanı konuyu araştırmaya itmektedir. Özellikle birçok insanın coin madenciliği ile ciddi meblağlar elde etmesi, kripto paralarında piyasa değerini arttırmaktadır. Peki bu paralar nasıl elde edilir veya nasıl satımı yapılır?

Evden yatarak para mı kazanılır demeyin Bitcoin ve Ethereum gibi kazanılır. Günümüzün balı olan bu dijital paralara evinizde yatarak kripto para borsalarından satın alımı veya mining yapımı yöntemlerinden birini tercih ederek iki şekilde sahip olabilirsiniz. Kripto para borsalarından gerçek para karşılığında istenilen kripto para birimi kolaylıkla alınabilir ancak meblağları oldukça yüksek değil mi? O halde ikinci yönteme başvurarak mining ile kendi sisteminizi kurmak daha mantıklı olacaktır. Peki hangi işlemci ile daha fazla mining yapılabilir? Sizin için 2022 yılı en fazla kazanç sağlamaya yardımcı olan işlemcileri karşılaştırdık.

 2022 Yılı Bitcoin Madenciliğinde İşlemciniz ile Yükselişe Geçmek İstemez Misiniz?

HANGİ İŞLEMCİYLE DAHA FAZLA MİNİNG YAPILABİLİR

HANGİ İŞLEMCİYLE DAHA FAZLA MİNİNG YAPILABİLİR

Bitcoin madenciliğinde ne kadar ileri teknoloji o kadar iyi mining sistemi anlayışı vardır. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte sistemiyle çalışan bu mekanizma da ileri teknoloji kurmak için güncel işlemciler tercih edilmelidir. Bu sebeple sizler için en iyi performans veren en iyi 3 işlemcinin değerlendirmesini yapıyoruz.

Kripto para üretimi için Amd Ryzen9 3900x Soket Am4 piyasadaki en güçlü 5 işlemciden bir tanesidir. Am4 soketini kullanan bu işlemci 6Mb önbellek, 64 çekirdekli ve 3 iç parçacıklı işlemci modeline sahiptir.

Diğer tercih edilen işlemcilerden bir tanesi de Amd Ryzen 5 1600, 3.6/3.4 Ghz’dir. Güncel bir işlemci olması ve düşük watlarda yüksek kalitede işlem görebilmesi nedeniyle Bitcoin madenciliğinde çok tercih edilmektedir.

9. nesil i3 işlemciye sahip Intel Core i3 9100F de kripto para üretiminde kullanılan başka bir işlemcidir. Güvenlik açıkları her ne kadar kapatılamasa da 9. nesil bu ekran kartı ile bu sorunlardan daha az etkilenebilirsiniz. Bunun yanı sıra tek çekirdek performansı da mining için size fazlasıyla yetecektir.

Kripto Para Üretiminde Ekran Kartı Önemli Mi? 

Kripto para üretiminde sadece işlemci değil birçok faktör etkilidir ancak yukarıdaki işlemcilerden bir tanesini almanız halinde ekran kartı ve anakart gibi parçalara daha fazla para harcayabilirsiniz. Mining sisteminde kurulan sisteme göre farklılık gösterse de ekran kartının güncel, performanslı ve overclock destekli olması size daha iyi kazanç sağlamaya yardımcı olacaktır. Mining rig kurulumu içerisinde ekran kartları kazanmanıza yardımcı olacak en etkili faktördür.

Yazımızı okuduktan sonra kripto paralar üretmeye karar verirseniz uzun vadede gelirin korunması için sürekli olarak donanım yatırımı yapmalı ve performanslar açısından cihazlarınızı düzenli olarak güncellemelisiniz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.