Dolar 27,1418
Euro 28,9323
Altın 1.681,16
BİST 8.039,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Ticarette Başarı Getiren Altın Kurallar Nelerdir?

Ticarette Başarı Getiren Altın Kurallar Nelerdir?

Ticarette Başarı Nasıl Gelir?

Türkiye’de birçok insan tarafından ticarette başarı konusu detaylıca araştırılmaktadır. Gerek ek gelir gerekse de direkt iş olarak bakılan ticaret, çok geniş ve detaylı bir konudur ve başarılı olmak çok fazla ana etkene bağlıdır. Elbette ticaret, bireysel başarıya bağlı olduğu gibi kurduğunuz şirketle de doğrudan ilişkilidir.  Ticarette altın kurallar bir merdiven misali birbirlerine bağlıdır. Bu itibarla markalaşma adına bir basamağı atlamanız size çok pahalıya mal olabilir. Bu noktada bizim bahsedeceğimiz tüm kurallar muhasebe, pazarlama ve bir uzman ekiple işbirliği yapma çerçevelerinde gerçekleşecektir. Bu başlıklar tarafımızdan 10 altın kural haline getirilmiştir. Dolayısıyla basamakları sırayla geçmeniz size ticarette başarı elde etmenize olanak tanıyacaktır.

İşte ticarette başarı konusunu araştıran veya ticaret yapmak isteyenler için çok önemli olabilecek  ticarette altın kurallar listesini sizler için bir araya getirdik!

Ticarette Başarı Getiren 10 Altın Kural Nedir?

Ticarette Başarı Getiren 10 Altın Kural Nedir?

Ticarette Başarı Getiren 10 Altın Kural Nedir?

Ticarette başarı merdivendeki tüm basamakları sindirerek geçmekle geliyor. Bu nedenle emeklemeden koşmaya çalışmanın hata olacağı gibi merdivenleri atlamaya çalışmakta sizi geriye götürecektir. Sizler için derlediğimiz ticarette altın kurallar bölümündeki her bir basamağı dikkatle incelediğinizden ve atlamadığınızdan emin olunuz.

Markalaşma Adına Ticarette Başarı Getiren 10 Basamak

Markalaşma Adına Ticarette Başarı Getiren 10 Basamak

Markalaşma Adına Ticarette Başarı Getiren 10 Basamak

  • Odak Noktanızı Belirleyin ve Sadece Onun Üzerine Düşünün

Uzmanlık alanlarınızın geniş olması elbette size pek çok avantaj getirecektir ancak tek bir konu üzerine odaklanmak çok önemlidir. Böylece işinizi daha kolay büyütebilir ve markalaşma önünde en büyük engeli kaldırabilirsiniz. Bu sebeple iyi olduğunuz bir alanı belirleyerek ticarete atılmanız şiddetle önerilmektedir. “Odaklanma sorunum var” dediğinizi duyar gibiyiz.  Dijital çağın en yıkıcı tarafını da bu sorun oluşturuyor; işleri ertelemek ve zamanında yetiştirememek başarıyı engelleyen en önemli unsurlardır. Tek bir konu üzerine odaklanarak zihninizi tamamen oraya vermenizi öneriyoruz. Bu şekilde odaklandığınız konunun üzerine gidecek ve ticarette başarıyı elde edeceksiniz.

  • Şirketiniz ve Kendiniz İçin Güvenilir Bir Profil Oluşturun

Şirketiniz ve kendiniz için güvenilir bir marka değeri yaratın ve Ticaret Sicil Gazetesinde görünür olun. Böylece müşteriler sizi gerektiğinde sorgulayabilecek ve kurumsal yapınızı görecektir. Bu itibarla girişiminiz bir şirket kimliği kazanacak ve pek çok faaliyeti kayıt altına alınmaya başlayacaktır.  Unutmayın bu basamakta işlerinizin sorumluluğu biraz artacak ancak sağlam adımlarla ilerlenirse geri dönüt olarak ticarette başarı da gelecektir.

  • Pazar ve Müşteri Bulun, Uzman Ekip ile Analiz Edin

Ticarette başarı pazar ve müşteri ile doğru orantılı ilerliyor. Bu nedenle geniş çaplı bir pazar araştırması yapmalısınız ve kime hitap edeceğinizi bulmalısınız. Daha sonra verileri uzman bir ekip ile analiz etmeli ve hangi sektörde ne iş yapacağınıza karar vermelisiniz. Örneğin ekonomik gücü düşük olan bir kasabaya, oto kiralama şirketi açarsanız muhtemelen kısa süre sonra kapatmak zorunda kalırsınız. Bunun yerine insanların alım gücüne göre talebi karşılamayan veya yeni bir işletme düşünmeli ve ona göre karar vermelisiniz. Bu sorulara cevap bulduktan sonra ticarette başarı basamağında bir adım daha atmış olacaksınız.

  • Bulduğunuz Verileri Kullanarak Satış Strateji Oluşturun

Ticarette altın kurallar basamağının bu adımında kime, neyi, nasıl satacağım sorularına cevap arıyoruz. Örneğin ürettiğiniz veya satın alıp pazarlayacağınız X ürününü, hangi yollarla pazarlayacağınıza doğru karar vermelisiniz. Rakip analizi yaparak bu konuda fikir sahibi olabilirsiniz ancak unutmayın ki marka değeri bu konuda önemli bir etkendir. Yeni kurulmuş bir şirket ile yılların birikimiyle çalışan bir şirket aynı olmadığı gibi müşteri potansiyelleri de çok farklı olabilir. Bu durum elbette sektörden sektöre değişeceği için kendi satış stratejinizi de belirleyerek ticarette başarı elde edebilirsiniz.

  • Farklı Tedarikçilerle İşbirliği Yapın, İşinizi Tek Bir Yerde Sınırlandırmayın

Ürün çeşitliliğinin yanı sıra bu çeşitliliği de doğru bir şekilde dağıtabilmek ticarette başarı getiren diğer bir unsurdur. Tek bir tedarikçiye bağlı kalmanız sizi gerek stok gerekse de ürün yelpazesi açısından sıkıntıya sokacaktır. Bu nedenle tedarik için farklı kişilerle görüşerek alanınızı genişletin. Buna ilaveten tedarikçilerinizi seçerken de dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. Her ürünü kimliğiniz altında satmayın, ürünü araştırın ve doğrulayın. Emin olmadığınız ürünleri markanız altında satarsanız ilerleyen süreçlerde hem marka adınızı kötüye kullanmış olur hem de satış oranlarınızın düşmesine sebebiyet verirsiniz. Bu nokta da ürünleri kendiniz veya uzman ekibiniz ile test edebilirsiniz veya tedarikçinin referanslarına göz atabilirsiniz.

  • İşinizin Patronu Siz Olun ve Bir Başkasına Teslim Etmeyin.

Şirket içerisinde veya ticarette başarı koordineli olarak ekip çalışmasıyla geldiği herkes tarafından bilinir. İşiniz büyüdükçe ekibinizde ki personel sayısını da arttırmalı ve mutlu personel-ticarette başarı anahtar kelimelerini kullanmalısınız. Ancak işinizin patronu sizsiniz dolayısıyla koltuğunuzu kimseye vermeyin ve düzenli olarak denetleme yapın. Personel veya idari personellerinizi bu konuda da gerek iş alımı yaparken gerekse de çalışırken hatırlatın. İmza yetkisini kimseyle paylaşmayın veya haftalık-aylık olarak mutlaka rapor isteyin. Unutmayın insanın olduğu yerde hata da olur kaosta…

Bu sebeple kendi işiniz üzerinde başkasını yetki sahibi olmayın ve ticarette başarı yakalama da bu önemli konuyu göz ardı etmeyin.

  • Reklamın Kötüsü Olmaz, Bu Konu Üzerinde Çalışmalar Yapın

Ticarette altın kurallar arasında en önemlisi reklam yapılması ve kitlenin iyi belirlenmesidir. Bu nokta da uzman ekibiniz veya dışarıdan çalışacağınız biri ile reklam üzerinde görüşün. Pazarlayacağınız ürün üzerinde reklam çalışması yaptırın veya tedarikçilerinizden bu konuda destek isteyin. Sosyal medya ağında takipçisi çok sayfalardan da ücret karşılığında reklam alabilirsiniz. Markanızı, ürünlerinizi veya istediğiniz bir konuyu tanıttırabilirsiniz.

  • Güçlü Bir Sosyal Medya Ağı Oluşturun ve Kendinizi Tanıtın

Bu basamakta markanıza uygun olacak şekilde bir sosyal medya ağı oluşturun ve network bağlantınızı güçlendirin. İnsanlar sosyal medyalarda çok fazla zaman geçiriyor ve bu durumu kendinize uygun şekilde kullanabilirsiniz. Markanıza uygun yaratacağınız sosyal medyalardan yaptığınız işleri ve referansları paylaşarak güven elde edebilirsiniz. Tedarikçilerinizle veya işbirliği yaptığınız şirketlerle çekiliş düzenleyerek insanların ilgisini bir noktada toplayabilirsiniz. Müşterilerinize sosyal medya hesaplarınızdan tester ürün göndererek beğenileri üzerinize çekebilirsiniz. Ticarette başarı güçlü bir sosyal medya ağı kurmaktan geçer. Dolayısıyla bu konuyu göz ardı etmemeye özen gösterin. Günlük düzenli olarak içerik girmeyi ihmal etmeyin.

  • Müşteri veya Reklam İçin Her zaman Ulaşılabilir Olun

Yarattığınız marka değeri üzerine açacağınız sosyal medya hesaplarında sürekli olarak aktif olun. Eğer siz aktif olamıyorsanız bu alanlara birer personel alımı yaparak sürekli aktif kalmayı sağlayabilirsiniz. Müşteriler 7/24 ulaşabileceği markalarla çalışmayı ve sürekli ilgi ve teknik destek görebileceği sayfaları birbirine tavsiye eder. Unutmayın markanızın aslında en önemli referansı müşteriler ve yaptığınız işler olacaktır. Bu nokta da ticarette altın kurallar bölümünün en önemli maddesini ulaşılabilirlik oluşturmaktadır.

Markanız adına sadece “ürünü sattım parasını aldım bitti gitti” gözüyle bakmayın ve gelen sorulara özenle cevap verin. Bu konuda işe alım yapacağınız personelin diksiyonu ve imla kurallarına hakim olduğundan emin olun. Buna ilaveten tedarikçilerinizden de bu konu hakkında özen göstermesini isteyin.

  • Markanız ve İşletmeniz Adına Büyümekten Korkmayın

İşletmeniz ve markalaşma bünyesinde yeni işbirlikleri ve reklamlar sizi daha iyi yerlere getirebilir. Bu nedenle büyümekten ve yeni anlaşmalar yapmaktan korkmayın. Bu konuda cesaret göstermeniz sizi ileride ticarette başarı yakalamanızda en önemli basamak olacaktır. Bugün çok iyi yerlere gelen işletmelere baktığınızda aslında kurulduklarında çok küçük çaplı işler yaptıklarını ve zaman içerisinde büyüdüklerini göreceksiniz. Unutmayın ticarette başarı emekleyerek gelir, direkt olarak koşmaya çalışırsanız çok erken yorulur ve tükenirsiniz.

kamuisi.com olarak sizler için ticarette başarı konusunu detaylı bir şekilde derledik. Yazımızı okuduktan sonra şirket kurmaya karar verdiyseniz buradan T.C Ticaret Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu kurallara göz atabilirsiniz. Ayrıca şirket nasıl kurulur? adlı konumuzu da okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin de eklemek istediğiniz veya eksik-hatalı gördüğünüz bir yer olursa değerli görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.