Dolar 32,3926
Euro 34,6245
Altın 2.393,97
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

AUDİ ARABA KLİMASI ARIZALANDI, NEDENLER VE İŞARETLER

AUDİ ARABA KLİMASI ARIZALANDI, NEDENLER VE İŞARETLER

Audi araba kliması arızalandı; Nedenler ve işaretler

Audi otomobilleri, Volkswagen firması tarafından üretilen bir tür Alman otomobilidir ve modern tasarımları ve spor versiyonlarının varlığına ek olarak, üzerinde uzun süre oturulduğunda rahatlık sağlayan mükemmel koltukların sağlanması ile karakterize edilir. ve yakıt tasarrufu sağlayan diğerleri ve her biri, parçaların kullanımını kolaylaştıran özellikler ve teknolojik araçlar içeriyor Eğlence ve güvenlik, ancak diğer araçlar gibi, sık kullanımla birçok arıza yaşayabilir, bu yüzden bu yazıda sorunların belirtilerini tartışacağız. özellikle Audi klimaları, nedenleri ve bunlarla başa çıkmak için ipuçları.

AUDİ ARAÇ KLİMA ARIZASI

AUDİ ARAÇ KLİMA ARIZASI

 

Audi araba klima arızası işaretleri

Arabada aşağıdaki olaylar, soğutma sisteminde bir sorun olduğunu gösterir, bu da düzeltilmesi gerektiği anlamına gelir:

  • Sızan sıvılar arabanın altında toplanır ve renksiz ve kokusuz bir gaza dönüşen soğutma sıvılarının sızıntısından kaynaklanabilir, bu nedenle sızıntı yapan sıvının türünü ayırt etmek için aracı uzmanlara göstermeniz önerilir.
  • Klima menfezlerinden gelen havanın sıcaklığı, açıldığında kademeli olarak artar.
  • Klimadan gelen hava miktarı az ve normal miktarda akmıyor.
  • Klima sisteminin elektrik valfinin sık sık yanmaya ve hasara maruz kalması ve bunun nedeni klima kompresöründeki (kompresör) problemler olabilir ve sorun çözülene kadar klima sisteminin araçta çalıştırılmaması tavsiye edilir. aracı yanma riskinden korumak için sabitlenmiştir.
  • Çalışırken klimadan tanıdık olmayan sesler geliyor.
  • Klima havalandırma deliklerinden yayılan küf kokuları veya metal parçaların ve tellerin yanık kokuları.
  • Soğutma sürecinden gelen yoğuşma, tahliye hortumu aracılığıyla boşaltmak yerine arabanın içinde kalır.
  • Klima çalışırken araba sürekli titrer, bu da kondansatörde bir arıza olduğunu gösterir.
  • Açmak için düğmelere basıldığında klima çalışmıyor.

Audi klima arızasının nedenleri

Audi klimanın arızalanma nedeni, soğutma sisteminin çeşitli parçalarında meydana gelen ve soğutmanın kalitesini ve kalitesini olumsuz etkileyecek problemlerden kaynaklanmaktadır.Aşağıda bu arızalardan bahsedilmiştir:

1. Soğutma sıvısı sızıntısı

Havayı soğutmaktan sorumlu olan Freon sıvısının miktarı, istenen soğuk havayı elde etmek için çok önemlidir, bu nedenle sızıntısı klimadan yüksek bir hava sıcaklığına yol açar ve soğutucu, içinden geçtiği parçalardan birinden sızabilir, örneğin evaporatör olarak veya kondenserden veya soğutma sistemi hortumlarından birinden.

2. Klima kompresörü arızası

Kompresör arızası, soğutma sıvısının soğutma sistemine sıkıştırılamaması ve pompalanamamasına neden olarak havanın soğukluğunu etkiler.Klima çalışırken garip sesler genellikle kompresör arızasını gösterir.

3. Orifis tüp tıkanıklığı

Bu boru yoğuşturucu, evaporatör ve radyatör arasında bağlantı kurar, bu nedenle tıkanması, soğutucunun evaporatöre doğru akışının durmasına ve dolayısıyla havanın ve klima menfezlerinden gelen sıcak havanın soğutulamamasına neden olur ve tavsiye edilir. boruyu tıkayan kiri çıkarmak için uzmanlar kullanın.

4. Soğutucuyu yeniden doldurma ihtiyacı

Soğutucu, yeniden şarj etme ihtiyacı nedeniyle hava sıcaklığını düşürme ve ısıyı emme özelliğini kaybeder ve bu işlem, bu işlem için aletler kullanılarak veya uzmanların yardımıyla uygulanabilir.

5. Fan hasarı

Fanın arızası menfezlerden soğuk havanın akmasına neden olmaz ve arızanın sebebi de içindeki tellerin yanmasıdır ve bu sorunun giderilmesi için fan ünitesinin tamamının değiştirilmesi gerekir.

6. Dahili havalandırma kapısı arızası (Blend Air Door)

Bu kapağın kapatılması, aracın soğutulması yerine ısıtılması istendiğinde, araçtaki soğuk havayı arabadan çekecek şekilde havalandırma sistemini düzgün bir şekilde çalıştıramamasına neden olur ve arızasının nedenleri birçok kilitleme sorunundan kaynaklanmaktadır, bu nedenle Bu sorunu çözmek için uzmanlardan yardım almanız önerilir.

7. Soğutma sisteminde kir birikir

Sık kullanımda soğutma sistemine kir girer ve girişi valf arızasına, soğutucunun bozulmasına ve hasar görmesine, kompresördeki mekanik parçaların ve diğer parçaların arızalanmasına ve paslanmaya maruz kalmasına neden olur.

8. Sistem içinde sıvı ve nem birikir

Nem, soğutma sistemi üzerinde küf oluşumu, parçaların oksidasyonu ve zararlı asitlerin oluşumu için uygun bir ortam sağlamanın yanı sıra vanaların etrafında donmaya neden olarak klima sisteminin parçalarını devre dışı bırakır.

9. Gevşek borular ve hasarlı kauçuk tıpalar

Hava kanallarındaki kauçuk contalar, havanın sızmasını ve soğutma sistemine daha verimli bir şekilde akmasını önlemekten sorumludur, bu nedenle gevşek hortumlar ve tüpler veya aşınmış kauçuk contalar, havalandırma deliklerinden hava akışıyla ilgili bir soruna yol açabilir.

Audi klima ile ilgili sorunlarla başa çıkmak için ipuçları

Çeşitli parça arızalarından kaynaklanan sıcak hava akışı veya hava akışı miktarındaki azalma gibi Audi araç klima sorunları aşağıdaki ipuçlarını takip ederek çözülebilir:

  1. Küçük sorunlara çözüm olarak soğutma sistemine ek bir miktar Freon sıvısı eklenmesi; Çünkü miktarındaki azalma hava soğutmanın etkinliğini azaltır ve ekledikten sonraki süre boyunca seviyesini takip ederek soğutma sisteminde kaçak olmamasını sağlar.
  2. Oto tamirhanelerinin klimayı onarabilecek özel aletler içermesinin yanı sıra, uzman olmayanların sorunun kaynağını keşfetme zorluğu nedeniyle, farklı sorunları gösteren önceki belirtilerden herhangi biri olduğunda uzmanlardan yardım istemek sistem arızaları, soğutma suyunun Audi araçlarının her farklı versiyonu için gereken basınçta ve uygun şekilde akmasını sağlar.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.