Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Bank Of Amerika Maili ve Sahibinden.com ‘dan gelen ilginç kişiler

Bank Of Amerika Maili ve Sahibinden.com ‘dan gelen ilginç kişiler

Bank Of Amerika Maili ve Sahibinden.com ‘dan gelen ilginç kişiler

Sahibinden.com gerçekten büyük bir site her gün binlerce ürünün satıldığı ilana koyulduğu ve türkiye pazarında alım satım işlemlerinde herkesin en az bir kez kullandığı büyük bir uygulama, hem site aracılığı ile ilan yayımlayıp, insanların ilanınızı görmesini sağlıyorsunuz. Tabi tüm iletişim ve bilgilerinizde ister istemez görünüyor. Bugun sizlere başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum aman diyorum dikkat edin!

ABD VATANDAŞI OLARAK KENDİNİ TANITAN BİRİ..

İlan kategoriniz ne olursa olsun, bugün benim başıma gelen ve bir çok kişinin başına gelmiş bi olayı kısaca anlatmaya çalışacağım umarım diğer konuyla ilgili aratma yapan ve bu yazıyı okuyan kişilere bi nebze faydamız dokunur.

Geçenlerde kullanmadığım bir bilgisayarı net ortamında satmak istedim aslında bilgisayarim çok güzel fakat, daha güzel bir bilgisayar almak için hem sahibinden.com hemde letgo tarzı yerlere ilan açtım cihazın 20 ay garantisi olduğunu, kozmetik olarak iyi olduğunu vs yazdım. Fiyata da 15500 tl yazdım. Attığım saat sabah 8.00

 

WHATSAPTAN +234 İLE BAŞLAYAN BİR NUMARA MESAJ ATTI

Saat 11 gibi işteyken +234 ile başlayan yurt dışı whatsap profilli bir kişi sahibinden.com dan bana ulaştığını ve bu bayan bana whatsap üzerinden yazmaya başladı ingilizce olarak tabi ingilizce pratiğimiz var translate yardımı ile konuşmaya başladık. Bilgisayarımla ilgilendiğini satın almak istediğini ve onu antalyada’ki kuzenine almak istediğini belirterek fiyat ve ürün resimlerini istedi. Tabi translate ile çeviri yaparak konuşmaya başladık kendinin üst bölgesinde çalıştığını adının KIBLER    JOHN  olduğunu söyledi, ve ürünün ödemesini yapacağını bilgilerimi mail adresimi iban bilgilerimi istedi velasıl kelam verdik..

Aradan 5 dakika geçmeden bana bir mail geleceğini söyledi arkadaş maile bakıyorsun işte senin iban bilgilerin bank of amerika diye saçma sapan bir resimle birlikte bilgilerin yazıyor.Tekrar dönüyorsun yabancı bayana soruyorsun hayırmı işte para bankaya gelmedi. Bu sefer geleceğini işte 100 tl fazla attığını ptt kargo ile kuzeninin yani Antalya’daki yabancı bi isme ptt kargo ile göndermemi paranın geçeceğini söyledi tabi ben para gelmeden göndermem deyince,  gönder dekontu at bankaya talimat vereyim hemen gönderim yapsınlar sana dediler.

SATMAKTAN VAZGEÇTİM

Her şeye bi bahane buluyor alacak kişi yabancı ya diyorum böyle olmaz şöyle yapalım sahibinden param güvende ile yap yok diyor, diyorum çalıştığın yerde hiç mi türk yok hani birine rica et arasın anlatayım izah edeyim, yok birde çok kibar ve nazik bir dil ile bağlayarak konusuyor en son baktım olacak gibi değil satmıyorum vazgeçtim siz başka bilgisayar bulun deyip engeli bastım. Tabi devamlı bu sektörün içinde olduğumuz için attığı mail sahte bir mail ve düzenlediği maile interpol vs resmine kadar koymuş banka sahibinin resmine kadar koymuş sonra net ortamında araştırınca bir çok kişiyi bu şekilde dolandırdığını kiminin son anda fark ettiğini ve kargo iptal ettirdiğini kimilerininde iptal ettiremediği ve ürününün kargo ile karsı tarafa ulaştığı dolandırıldığını öğrendim.

 

Bu tarz durumlara hiç bir şekilde irtibar etmeyin, evet yurt dışından gelen para bankanıza takılır geç gelir ama mail yoluyla size bir mail gelmez demez yani size para yatıcak yatıyor, böyle bi durum söz konusu değil bu tarz durumlara düşmeyin umarım yazım faydalı olur…

Alt kısıma konuyla ilgili yorumlarınızı yazarak insanlara faydalı olabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.