Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Koşu bandı nasıl seçilir? Koşu bandı alırken neye dikkat etmeliyim?

Koşu bandı nasıl seçilir? Koşu bandı alırken neye dikkat etmeliyim?

Evde kullanmak için koşu bandı nasıl seçilir?

Sportif ve formda bir vücut için moda asla kaybolmaz. Bu nedenle spor salonları ve fitness kulüpleri her zaman kalabalıktır. Ancak, tüm sporseverler ev dışında antrenmanlara katılamaz. Nedeni bazen uygun bir yerde spor salonunun olmaması, bazen de diğer insanlar arasında idman yapma konusundaki utanç ve isteksizliktir. Bu gibi durumlarda, ev için bir koşu bandı satın almaya başvurmak mantıklıdır. Bildiğiniz gibi en popüler ve kolay ulaşılabilir spor koşudur. Düzenli koşu sadece ruh halini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda tüm vücut üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Antrenmanın rahat ve sağlık açısından güvenli olması için koşu bandının tüm özelliklerinin dikkate alınması gerekir.

 

Koşu bandı nasıl seçilir?

Koşu bandı nasıl seçilir?

Nasıl çalışır Herhangi bir koşu bandının açık bir parçası dönen kayıştır. Dönme mekanizmasına bağlı olarak, simülatörün mekanik ve elektriksel prensipleri ayırt edilir.

Mekanik koşu bantları


İki tip olabilirler: kayış ve manyetik.

 İlk durumda, ağ, kayışı silindirlerin etrafına iten hareketli parçalar tarafından ve ikinci durumda, ağ altına yerleştirilmiş mıknatısların sürtünmesi ile tahrik edilir. Her iki durumda da mekanizma, koşucunun kas gücü sayesinde çalışır. Koşu  ne kadar hızlı olursa, simülatörün kayışı o kadar hızlı döner ve bunun tersi de geçerlidir. Böylece doğal koşullarda spor aktiviteleri simüle edilir.

Mekanik koşu bantları Avantajları: kompaktlık, hafiflik, düşük maliyet, elektrikten bağımsızlık.
Mekanik koşu bantları Dezavantajları: Antrenman sırasında konfor eksikliği, eklemlerde artan stres, ek özelliklerin olmaması (hız, kalp atış hızı, çalışma süresi), yürüyüş için daha uygundur.

 Elektrikli koşu bantları

Pist bir elektrik motoru tarafından sürülür ve hız sporcunun kendisi tarafından belirlenir. Yani simülatör, koşucunun hareketlerinden bağımsız olarak çalışır ve sporcuyu yetişmesi için motive eder.

 Elektrikli koşu bantları  Avantajları: tuvalin düzgün çalışması, çeşitli eğitim programlarının varlığı, eklemlerde minimum stres.  Elektrikli koşu bantları Dezavantajları: yüksek fiyat, elektrik şebekesine bağımlılık.

Koşu kemeri

  •   Boyut. Kural olarak, kanvasın genişliği 35 ila 55 cm arasında değişir ve uzunluk – 110 ila 145 cm arasında değişir.Genellikle, alıcılar mevcut olan en büyük koşu bantlarını seçerler. Bu ilk bakışta doğru bir yaklaşım gibi görünse de gerçek farklı. Çok büyük bir makine fazladan yer kaplar ve elektrikli ray olması durumunda, kullanılan elektrik için fazladan para ödemeniz gerekecektir.

En iyi çözüm, sizin için en uygun koşu bandı boyutuna sahip bir koşu bandı satın almaktır. Ana şey, simülatörde rahatça ve güvenle tam bir adım atabilmenizdir, aksi takdirde sınıflar sadece faydalı olmakla kalmaz, aynı zamanda sağlığa da önemli zararlar verebilir. Ortalama yapı ve yüksekliği 180 cm’ye kadar olan insanlar için  , 40 * 130 cm kanvas boyutunda ev için bir koşu bandı uygundur.

  •  Eğim ayarıFarklı bir eğim seviyesi, farklı kas grupları üzerinde yumuşak bir etkiye sahip olmanızı sağlar. Çoğu modern makine elektrikli bir eğim sistemi ile donatılmıştır, ancak en ucuz koşu bantları mekanik bir sisteme sahip olabilir. Yani, sporcunun koşu bandının eğim derecesini manuel olarak değiştirmesi gerekecektir.
  •  Amortisman sistemiKoşu sırasında eklemlere ve omurgaya binen yük normal yürüyüşe göre çok daha fazladır. Mikrotravmayı ve rahatsızlığı önlemek için koşu bantları amortisman sistemleriyle donatılmıştır. Kural olarak, istenen etki, deformasyondan sonra orijinal şeklini kolayca eski haline getiren malzemeler olan elastomerlerin kullanılmasıyla elde edilir. “Sönümleme sistemi” parametresine göre bir koşu bandı seçerken, mekanik özelliklerine dikkat etmek gerekir. Yüksek kaliteli bir kanvas hafifçe bastırılır, yumuşak bir şekilde düzlenir ve son derece dayanıklıdır.

Motor gücü

Elbette sadece elektrikli koşu bantlarında motor bulunur. Koşu bandının hareket hızı ve simülatörün bir bütün olarak dayanıklılığı ona bağlıdır. Bu parametre için bir koşu bandı seçimini basitleştirmek için, sürekli modda en az 1,5 beygir gücünde bir motor aramanız gerekir. Ortalama boy ve ortalama yapıdaki insanlar için oldukça yeterli olacaktır. Ancak, artan güç tüketiminden utanmıyorsanız, daha güçlü bir motora sahip bir simülatör seçmek daha iyidir. Sonuçta, motor ne kadar güçlü olursa, koşu bandı o kadar dayanıklı olur.

Kontrol Paneli

Sporcunun önüne yerleştirilmiş özel bir bilgisayar, antrenman sürecini kontrol etmenizi sağlar. Daha ucuz simülatörlerde, minimum görüntülenen parametre sayısı belirlenir: kalp atış hızı, hız, mesafe, yakılan kalori.

Koşu bandının fiyatı ne kadar yüksek olursa, kontrol panelinin o kadar önemli bilgiler içereceğini anlamak önemlidir. Geliştirilmiş simülatörlerde genellikle ek sensörler ve cihazlar bulunur: yerleşik eğitim programları, özel modlar ekleme yeteneği, telefon bağlantısı, müzik, İnternet, şişe tutucu, güvenlik anahtarı.

Katlama sistemi

Evinizin veya dairenizin alanı, simülatörü katlanmamış biçimde sürekli saklamanıza izin vermiyorsa, koşu bandının bir katlama sistemi olmalıdır. Bu sistem, cihazı kolayca monte etmenize ve odada önemli ölçüde yerden tasarruf etmenize olanak tanır. Eğitimden sonra, taşıma silindirleri sayesinde paleti kolayca katlayabilir ve örneğin bir köşeye taşıyabilirsiniz.

 

Doğru koşu bandı nasıl seçilir?

  • Yoğun ve sık egzersizler için gelişmiş işlevselliğe sahip bir elektrikli koşu bandı satın almak mantıklıdır. Vücudunuzu iyi durumda tutmak için ara sıra egzersiz yapmanız gerekiyorsa, küçük bir mekanik parça satın alabilirsiniz.
  • Ortalama bir yapıya sahipseniz koşu bandının boyutu mümkün olduğunca büyük olmamalıdır.
  • Yüksek kaliteli bir simülatörde, koşu bandı yüksek kaliteli bir amortisman sistemine sahip olmalıdır. Bu, dayanıklılığını sağlayacak ve sporcunun eklemlerini aşırı yüklenme ve yaralanmadan koruyacaktır.
  • Ek güç tüketimini dert etmiyorsanız, güçlü bir motora sahip bir koşu bandı seçin. Bu bir para kaybı değil, iyi bir yatırımdır. Sonuçta, simülatörün performansından ve dayanıklılığından motor gücü sorumludur.
  • Bir bütün olarak simülatörün ve tek tek parçalarının garanti süreleri hakkında satıcıyla görüşün.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.