Dolar 32,5369
Euro 34,8647
Altın 2.429,13
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Kullanılmış bir piyano satın almadan önce bilmeniz gereken 8 şey

Kullanılmış bir piyano satın almadan önce bilmeniz gereken 8 şey

Kullanılmış bir piyano satın almadan önce bilmeniz gereken 8 şey

Kullanılmış bir piyanoyu kontrol etmeden önce, arka planı hakkında bilgi edinin. Satıcıya piyanonun markasını, modelini, üretim yılını ve mümkünse seri numarasını sorun. Evinizden ayrılmadan önce bile bir piyanonun değerini bulmak için bilgileri kullanabilirsiniz .

Kullanılmış bir piyano satın almadan önce bilmeniz gereken 8 şey

Kullanılmış bir piyano satın almadan önce bilmeniz gereken 8 şey

Piyano satma nedenleri çoktur. Emin olun bu sebepler size pahalıya mal olmayacak. “Yer kaplıyor” veya “Parayı kullanabilirim” gibi nedenlere dikkat edin. İhmal ettiğinizi ima edebilirsiniz ve eğer paraya ihtiyaçları varsa, bakım için harcanmamış olma ihtimalleri vardır.

Ayrıca başka bir piyano alıp alamayacaklarını da sormalısınız, eğer alacaklarsa neden sattıklarına tercih etsinler?

Piyano genellikle nasıl akort edilirdi?

Takvim belirlendi mi? Piyano yılda en az iki kez akort edilmelidir ; Bundan daha az bir şey, yakında özel ayar veya diğer ilgili bakımlar için fazladan ödeme yapacağınız anlamına gelebilir .

Piyano tonunun dışındaysa, riski size ait olmak üzere satın alın. Piyanonun ciddi iç sorunlar nedeniyle akortunun bozuk olup olmadığını veya akortlu olup olmadığını hiçbir şekilde bilemezsiniz.

Piyanonun bakımını kim yaptı?

Piyano nitelikli bir profesyonel tarafından mı yoksa dışardan x tarafından 200 tl’ye akort edildi mi? yapan ne olursa olsun, nitelikli değilse, büyük bir iç hasara yol açabilecek bazı hatalar yapmış olabilir. Ayarlamalar ve onarımlar her zaman kayıtlı piyano teknisyenleri tarafından yapılmalıdır.

Piyano nerede saklandı?

Piyano bir bodrum katında (özellikle sele eğilimli alanlarda) veya halka açık bir depolama tesisinde tutuluyorsa dikkatli olun. Bu alanlarda genellikle iklim kontrolü yoktur ve aşırı sıcaklıklar ve nemdeki dalgalanmalar piyanonun sağlığı için ciddi tehditler oluşturur. ,

Piyano çok hareket ettirildi mi?

Piyanonun ne kadar ekstra stres aldığını ve geçiş sırasında herhangi bir tehlikeli eylemin yapılıp yapılmadığını (bacağın çıkarılması gibi) öğrenin. Piyano odasına çıkan dar köşelere ve küçük merdivenlere dikkat edin, çünkü bu hareket faturanızı yükseltebilir.

Piyanoyu kim çalıyordu?

Aynı tip ve yaştaki iki piyano, kimin çaldığına bağlı olarak, bundan 20 yıl sonra farklı görünecek. Ciddi piyanistler, sesteki ince değişikliklerden rahatsız olma olasılıkları daha yüksek olduğundan, enstrümanlarını uçtan uca tutmaya daha meyillidirler. Öte yandan, piyano çalmaya ilgi duymayanlar, piyanonun sesini test etmek veya klavyeyi acımasız bir glissando dizisiyle pusuya düşürmekle ilgileniyorlar.

Piyano ne sıklıkla kullanılıyordu?

Piyano çalmak bir tutku muydu yoksa ambiyans için mi sakladı? Buna göre ayarlanıp ayarlanmadığını görebilmeniz için bunu bilmek önemlidir. Kullanılmış ev piyanoları haftada bir veya yılda dört defadan fazla akort edilmelidir, kullanılmayan piyanolar ise uygun iklim koşullarında bir yıla kadar akort edilebilir .

Önceki sahibi kim?

Mümkünse (ve buna göre), piyanonun önceki sahiplerinin kaç tane olduğunu ve ona ne kadar iyi baktıklarını öğrenin. Piyanonun tarihi ne kadar uzun olursa, ondan o kadar çok etkilenir; Potansiyel yatırımlarınızı mümkün olduğunca doğru bir şekilde bilin ve kullanılmış bir enstrümanı incelerken hasar belirtilerine dikkat edin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.