Dolar 32,5619
Euro 34,8545
Altın 2.434,35
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Cep Telefonlarını Güvenle Kullanmanın 7 Adımı

Cep Telefonlarını Güvenle Kullanmanın 7 Adımı

Cep Telefonlarını Güvenle Kullanmanın 7 Adımı

Cep telefonu ve mobil cihazlar günlük hayatımızın kaçınılmaz bir parçasıdır. İstatistiklere göre dünyada 84 milyon  mobil abone (2021 verileri) var. Dünya nüfusunun çoğunluğunun bir akıllı telefona veya herhangi bir mobil cihaza sahip olduğunu gösteriyor.

Cep Telefonu

Cep Telefonu

Akıllı telefonlar günlük hayatımızda daha fazla kolaylık sağlamasına rağmen, uzun süreli elektromanyetik radyasyona maruz kalması nedeniyle ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir. Akıllı telefonları ve mobil cihazları güvenli bir şekilde nasıl kullanacağınızı görelim.

1. Uzun konuşmalardan kaçının

Cep Telefonuna uygun kulaklık kullanılmadan yapılan uzun konuşmalar, elektromanyetik radyasyon nedeniyle beyin hücrelerinde ısınma etkisine neden olur. Radyo Frekansı  radyasyonu zamanla insan hücrelerine nüfuz edebilir ve vücudumuzdaki dokulara zarar verebilir. Yüksek güçlü RF sinyallerine uzun süre maruz kalmak beyin hücrelerimize, cildimize, kulağımıza vb. zarar verebilir.

EM radyasyonun bireylerdeki kısa vadeli etkisi farklıdır; bazıları baş ağrısı, yorgunluk ve baş dönmesi vb.

Cep telefonu görüşmesi sırasında hareketi mümkün olduğunca az azaltın.

2. Kulaklık veya hoparlör seçeneğini kullanın

 

İyi kablolu veya kablosuz kulaklıkların kullanılması, beyin hücrelerine elektromanyetik radyasyon riskini azaltır. Mümkün olduğunda hoparlör seçeneklerinden yararlanın.

Bluetooth teknolojisi, iletim için çok düşük güç kullanır ve mobil cihazlarla kullanmanın güvenli yolu (orta kullanım) olarak kabul edilir.

 

3. Mobil cihazları vücudunuzdan uzak tutun

telefon uyku

telefon uyku

Tüm verici cihazlar vücudunuzdan uzak durmalıdır. Vücutla herhangi bir doğrudan temastan kaçının ve mümkünse çanta veya kese içinde saklayın. Uyurken mobil cihazlarınızı yatağınızdan uzak tutun ve mobil data ve Wi-Fi seçeneklerini kapatın.

Hücre kuleleri, UE’nin hala hücre çemberi altında olup olmadığını takip etmek için mobil cihazlara sürekli olarak ping sinyalleri gönderir. Cep telefonunuzun üreticiye göre güvenli SAR derecesine sahip olduğundan emin olun.

4. Hücresel verileri ve Wi-Fi’yi kapatın

Telefonunuzun hücresel verisini, Wi-Fi seçeneğini ve bluetooth özelliğini kullanmadığınız zamanlarda kapatın. Uyumadan önce, bir zamanlayıcı kullanarak veya manuel olarak kablosuz yönlendiriciler gibi tüm kablosuz iletim cihazlarını kapatın.

Mobil cihazlar evde ve ofiste her zaman kablosuz verilere bağlıdır. Mobil cihazlardaki uygulamalar sürekli arka planda çalışır; iletişimi durdurmak için verileri ve Wi-Fi seçeneğini kapatın.

4. Sinyal alımının düşük olduğu yerlerde arama yapmaktan kaçının

Mobil kule ile bağlantıda kalmak için, sinyal alımı zayıfsa mobil cihazlar iletim gücünü arttırır. Mobil kuleden sinyal alımının çok zayıf olduğu yerlerden kaçının. Zayıf sinyal alımı nedeniyle bodrum katlarından, yer altı otoparklarından ve asansörlerden kaçınmaya çalışın.

Araçla seyahat ederken telefon görüşmelerinden kaçının. Cep telefonları, baz istasyonlarıyla teması sürdürmek için sürekli olarak sinyaller gönderir ve bu, mobil cihazın boşta olduğundan daha yüksek güçlü radyasyon yaymasına neden olabilir.

5. Daha Az Çağrı Daha Fazla Metin

Metin mesajları göndermek, uzun görüşmelere kıyasla daha kısa iletim süresi ve güvenlidir. Cep telefonu aramalarından kaçınmak için mümkün olduğunda metin mesajları veya e-posta mesajları kullanın.

Mesajlaşma , cep telefonunu vücuttan uzak tutmayı sağlar ve daha kısa iletim süresi, daha uzun aramalara kıyasla çok daha güvenlidir.

6. Sabit telefonları kullanın

Sabit TElefon

Sabit telefonları kullanarak yapılan aramalar, cep telefonu ve telsiz telefon kullanımını azaltmanın en güvenli yoludur. Uzun konuşmalar için ofiste ve evde sabit telefonları kullanın. Profesyoneller, iş aramaları için cep telefonu numaraları yerine sabit hat numarasını tercih edebilirler.

7. Cep telefonunu çocuklardan uzak tutun

bebek cep

Çocuklar, daha küçük baş çevresi ve beyin boyutu nedeniyle RF radyasyonuna daha duyarlıdır. Araştırmalar, cep telefonu radyasyonunun özellikle 10 yaşın altındaki çocuklarda kemik yoğunluğunu etkilediğini gösteriyor. Çocukların gerçekten gerekli olmadıkça mobil cihaz kullanmasına izin vermeyin ve görüşme süresinin mümkün olduğunca kısa olduğundan emin olun.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.