Dolar 32,5610
Euro 34,8418
Altın 2.434,07
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Geçim Sıkıntısı Yaşayanları Rahatlatacak 10 Formül!

Geçim Sıkıntısı Yaşayanları Rahatlatacak 10 Formül!

Geçim Sıkıntısı Yaşayanları Rahatlatacak 10 Formül!

Geçim Sıkıntısı Yaşayanları Rahatlatacak 10 Formül

Geçim Sıkıntısı Yaşayanları Rahatlatacak 10 Formül

Her geçen gün gün artan hayat zorlukları ile geçim sıkıntısı oldukça büyük bir neden olmaya başladı. Geçim sıkıntısını en aza indirmek için ise değişik formüller aranmaya başlandı. Genel olarak bu formüller bütçe kontrolü ve kullanımları azaltmak ile alakalı oldu. Bu 10 formül ise şu şekilde sıralanıyor.

  1. İlk olarak harcama yaptığınız zaman tüm harcamaları kayıt altına alın. Kayıt altına aldığınız bu harcamaları iyice inceleyin ve istek ve ihtiyaç kısımlarına ne kadar gittiğini hesaplayın. Hesabınızın sonunda ihtiyaç kısmınız istek kısmınızdan daha az geliyor ise bütçe ayarlamanızda yeniden gözden geçirmeniz gerekiyor.
  2. Gelir gider kısmına ek olarak birikim kısmına da oldukça önem verin. Belli bir yere veya hesaba bir miktar para biriktirmeniz ilerleyen süreçlerde oldukça yardımcı olacaktır.
  3. Oturduğunuz evin kira tutarı veya ödediğiniz kredi var ise bunun bedeli toplam gelirinizin %25 oranını geçmemeli. Her ay ödediğiniz kira tutarı çok yüksek ise ihtiyaç kısmına bütçe kalmayacağından dikkatli şekilde belirlemeniz gerekir.
  4. Gıdaya ne kadar para ayırdığınızı gözden geçirin. Genel olarak mutfak ihtiyaçlarını almaya özen gösterin. Ekstra tüketilecek gıda ihtiyaçlarında çok fazla aşırıya kaçmayın.
  5. Sıra geldi evin faturalarına. Bu kısma her ay faturalar gelmeden belli bir bütçe ayırın. Belli takip uygulamalarından telefon gibi faturalarınızı takip edebilirsiniz. Bu fatura rakibine dikkat ederek fazla kullanımı belirleyip bu faturayı iptal edin.
  6. Eğer işe veya düzenli olarak bir yere araba veya toplu ulaşım ile gidiyor iseniz ulaşım ücretlerini belirleyin. Bu ulaşım ücretleri başta küçük görülse bile aylık baz alındığı zaman çok yüksek tutarlara denk geliyor.
  7. Çıkmak istediğiniz bir tatil planınız var ise gelir ve giderleri doğru planlayın. Eğer planınız uygun değilse iptal etmekten çekinmeyin.
  8. Eğer sürekli olarak bir ürüne zaafınız var ise bunu kontrol etmeyi öğrenin. Ayakkabı alma zaafı gibi. Yeteri kadar ürününüz var ise tekrar alışveriş yapmaktan kaçının.
  9. Evinize alacağınız bir ürünü oldukça araştırıp satın alın. Sürekli indirimleri takipte kalın.
  10. Belirlediğiniz bütçe dışına çıkmamaya özen gösterin. Bu sayede geçim sıkıntısını en aza indirerek daha iyi bir plan yapabilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.