Dolar 32,3835
Euro 35,0525
Altın 2.326,19
BİST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

GİYSİDEN SAKIZ ÇIKARMANIN YOLLARI

GİYSİDEN SAKIZ ÇIKARMANIN YOLLARI

GİYSİDEN SAKIZ ÇIKARMANIN YOLLARI

Bazen yanlışlıkla sandalye üzerine atılmış vaziyette olan sakıza otururuz veya yanlışlıkla bi yere atılan sakıza herhangi bir yerimize yapışabilir. Bu durum çok can sıkıcı bir durumdur  bu yazımızda giysilerden sakızı çıkarmanın yollarını göstereceğiz.

 

1. Sakızı daha fazla sakızla temizleyin

Bu tavsiye mantıksız görünebilir ancak sakızı direkt olarak çıkarmak için sakız veya bir parça bant kullanılabilir.Komşu bölgelere daha fazla yapıştırıcı eklemeyelim ve sonra sakızı çekmeyelim diye sakız veya bant direkt yapışan sakızın üzerine yerleştirilir. Giysilerdeki yumuşak sakız, eski sakız lekesinin çıkarılmasından sorumludur.

2. Sakızı buzla çıkarın

20 dakika boyunca sakızın üzerine buz küpleri veya bir dondurucu poşet konulabilir.Bu sakızı donduracak ve biz künt bir bıçakla kazıyıncaya kadar sertleştirecektir.Geri kalan sakızı kumaş liflerinden çıkarmanız tavsiye edilir. kalan lekeyi işlemeden önce bir kuru temizleme solventi.

3. Sakızı ütüyle çıkarın

Sakızın kenarını bir karton parçasının üzerine çevirin, ardından ütüyü hareket ettirmemeye çalışarak orta dereceli bir ütüyü giysinin arkasına sıkıca bastırın; Karıştırma sakızın yayılmasını artıracağından sakız eridiğinde kartona aktarılır ve daha sonra giysiden çıkarabiliriz.

4. Buhar sakızı çıkarma

Giysinin sakızla lekelenmiş kısmını buharlı bir çaydanlığın ağzına yerleştirerek, buhar sakızı yumuşatacak ve bir kazıyıcı veya diş fırçası ile çıkarılmasını kolaylaştıracaktır veya alternatif olarak giysi bir kaseye yerleştirilebilir. sakız çıkarılacak kadar olgunlaşana kadar kaynar su ile doldurulur.

5. Sakızı çıkarmak için sirke kullanın

Beyaz sirke mikrodalgaya uygun bir kaba yerleştirilebilir ve mikrodalgada ısıtılabilir, ardından bir diş fırçasını ılık sıvıya batırıp sakızla ovun.

6. Sakızı çıkarmak için basınçlı hava kullanın

Bilgisayar klavyelerini temizlemek için sıkıştırılmış hava kullanılır ve sakızı sertleştirmek için bir dondurucu ajan olarak kullanılabilir, kazınacak kadar sert olana kadar doğrudan sakızın üzerine hava püskürtülür.

7. Sakızı çıkarmak için özel ürünler kullanın

Bu sakız çıkarıcı ürünleri seçerken, mümkün olduğunca fazla sakız çekin, kalan sakızı gevşetmek için bant veya sakız çıkarıcı uygulayın ve ardından kalıntıyı bir kazıyıcı veya temiz beyaz bir bezle çıkarın.

8. Sakızı çıkarmak için alkol dezenfektanı kullanın

Sterilizatörü sakıza uygulamak için bir pamuklu çubuk kullanabilir, ardından ıslanıp kurumaya bırakabilirsiniz ve bu bir dakikadan az sürecektir, ardından sakızı çıkarmak için yapışkan bant kullanarak pamuğu çekmeniz gerekir.

9. Sakızı çıkarmak için deterjan kullanın

Sıvı sabun doğrudan sakızın üzerine sürülür, ardından diş fırçası ile sabunla ovulur ve bu sakızı parçalar ve kolayca çıkarır.Ardından giysi çamaşır makinesinde yıkanır ve eğer varsa leke çıkarıcı yerleştirilir. gerekli.

10. Sakızı çıkarmak için fıstık ezmesi kullanın

Sakızın üzerine bol miktarda kremalı fıstık ezmesi koyabilir, ardından fıstık ezmesindeki katı ve sıvı yağların sakızı daha az yapışkan hale getirmesi için birkaç dakika bekletebilirsiniz. Kör bıçak.

11. Sakızı çıkarmak için hindistancevizi yağı kullanın

Hindistan cevizi, sentetik kumaşlara yapışmış sakızı çıkarmada iyi çalışır ve bir veya iki yemek kaşığı hindistancevizi yağını bir bardağa koyup ısıtarak ve ardından parçayı yerleştirerek sakızı yumuşatmaya ve kumaşın liflerinden kurtarmaya yardımcı olur. Ilık yağda sakızla lekelenmiş bir bez parçası ve sakızı sıyırmak için bir diş fırçası kullanarak Daha sonra bezi tüm sakız izleri çıkana kadar ovalayın ve ılık su ve hindistancevizi temizleyicisi ile yıkayın.

12. Sakızı çıkarmak için benzin veya çakmak gazı kullanın

Benzin ve çakmak gazı güçlü organik çözücülerdir, bu nedenle kumaşlara yapışan en sert sakız türlerini çıkarmak için kullanılabilirler.Ayrıca oldukça yanıcıdır ve solunduğunda baş dönmesine neden olabilecek dumanlar yayar, bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır, çünkü bazıları benzin sakızın üzerine bir sünger veya beze konulmalı ve eriyene kadar bırakılmalı, ardından sakızı sıyırmak için kör bir bıçak kullanılmalı ve ardından giysilerdeki sakız kalıntılarını ve kokuları gidermek için çamaşırları makinede yıkayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.