Dolar 32,4652
Euro 34,8281
Altın 2.452,43
BİST 9.891,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

İşsizlik Maaşı Şartları

İşsizlik Maaşı Şartları

İşsizlik Maaşı Şartları

İşsizlik maaşı almak için öncelikle işten çıkartılmanız gerekiyor. İşsizlik maaşı almak sanıldığı kadar kolay olmamakla beraber, gerekli etkenleri taşımanız gerekiyor. işsizlik maaşı şartları başvurusu dahilinde işkur tarafından alınmaktadır. Son gelen enflasyon zamları dahilinde;

2021 senesinde alınabilecek en düşük işsizlik maaşı 1 420 lira iken, en yüksek işsizlik maaşı ise 2 bin 840 lira oldu. İşsizlik maaşı hesaplamasında bir kişinin alabileceği en düşük işsizlik maaşı brüt asgari ücretin yüzde 40’ının altında olamaz.

Kendi isteği ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi?

Hayır alamaz kendi isteği ile işten ayrılıp istifa eden kişi işsizlik maaşını hak etmediği gibi bir hak da idda edemez.

 

3600 ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi?

Emekliliği gelen çalışanlar emekli olmak için işten ayrıldığı gibi, 15 yıllık çalışma süresi ve 3600 prim gününü dolduranlar da emeklilikleri gelmemiş olsa bile işten ayrılabilmektedir. Çalışanların emekliliği hak etmediği halde 15 yılı doldurduktan sonra işten ayrılma nedeni kıdem tazminatı alabilmektir.

 

Öncelikle işsizlik maaşı hak etmeniz için  işten çıkmadan önce 3 yıl boyunca 600 gün işsizlik primi ödemiş olmanız gerekiyor yani daha önce hiç sigorta pirimi olmayan ve 600 günü tamamlamayan bir kişi işsizlik maaşı alamaz.

Bu yüzden işsizlik maaşını hak etmek için prim gün sayılası önemlidir. İşten çıkarılmadan önce çalıştığı yerden  120 gün boyunca prim ödeyerek çalışmış olmak ve işten ayrıldıktan sonra 1 ay içinde İŞKUR’a giderek başvuruda bulunması ve form doldurması da diğer şartlar arasındadır.

İnternet üzerinden online olarakta işsizlik maaşına başvuru olabiliyor. Bunun için İşkur Sayfasına üye olmanız gerekecek, mevcut üyeliğiniz varsa tc kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapıp online işkur başvurusunda bulunabilirsiniz.

 

İşkur Online İşsizlik Maaşına Başvurmak İçin Link : İŞKUR SİTESİNE GİT  tıklayıp gidebilirsiniz.

şifrenizle giriş yaptıktan sonra

Yaklaşık 1 hafta 10 gün içerisinde sonuç size mesaj yolu ile veyahut işkur sayfasından takip ederek başvuru sonucunuzu görebiliyorsunuz.

İşsizlik Maaşı Alma Şartları 2021

Teknolojinin gelişmesi ve pek çok işlemin E devlet sistemi üzerinden çözülmeye başlanması ile birlikte artık İŞKUR a yapılan işsizlik ödenekleri de E devlet sisteminden alınmaya başlandı. Kişiler 1 ay içinde ya İŞKUR’a giderek başvuru yapmalı ,  işkur sitesi  veya E devlet üzerinden form doldurarak başvurusunu tamamlamalıdır.

İşkur tarafından başvuru kabul edilen işsizlik parası, aynı zamanda işkur sitesi ve  e devlet üzerinden de talep almaktadır. Bunun için e devlet türkiye şifreniz dahilinde gerekli yere girerek, şartları taşıyanlar hızlıca başvuru yapabilir. Başvurusu onaylandığında cep telefonuna kısa mesaj servisi ile yanıt gelecektir. Olumlu sonuçlanan işsizlik başvurusu sonrasında maaşınız her ay yatacaktır. Bu yatan ücreti ptt aracılığı ile çekebilirsiniz..

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.