Dolar 32,3393
Euro 35,1244
Altın 2.238,69
BİST 8.773,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Koşu Bandını Kullanırken İstenmeden Yaptığınız 6 Hata

Koşu Bandını Kullanırken İstenmeden Yaptığınız 6 Hata

Koşu Bandını Kullanırken İstenmeden Yaptığınız 6 Hata

Koşu bandı, ister spor salonunda ister evde (varsa) egzersiz yaparken kullanabileceğiniz en yaygın makinelerden biri olabilir. Evet, kasları güçlendirmenize, yağ yakmanıza ve dolayısıyla kilo vermenize yardımcı olan çözümlerden biridir. Ancak koşu bandını yanlış kullanırsanız elbette bu hedefe ulaşamayacaksınız! Hepsi bu kadar değil, bu makineyi yanlış kullanmak vücudunuzda ihtiyacınız olan kas kramplarına ve ağrılara da neden olacaktır. Öyle değil mi? İşte bu egzersiz makinesini kullanırken istemeden yapabileceğiniz hatalar.

1- Koşu bandında yürürken kilo vermenizi engelleyen hatalar: 

  • Sadece koşu bandında yürümek: Koşu bandını  kullanarak rutin bir harekete odaklanırsanız kendinizi rahat hissedebilirsiniz. Ancak zamanla vücudunuz egzersize uyum sağlamaya başladığı ve kas verimliliği arttığı için daha az kalori yakacaksınız. Her 4 haftada bir, dışarıda koşarak veya başka bir egzersiz türüne başvurarak rutini değiştirmeniz önerilir.
  • Koşu bandının kollarını tutun:Bu bilgilere şaşırmayın, çünkü koşu bandının parmaklıklarından tutarak ellerinizi hareket ettirmek size bir fayda sağlamayacaktır! Daha fazla enerji harcamanıza neden olacak ve uzun süre egzersiz yapamayacaksınız. Bu nedenle, makine üzerinde yürürken, hızı arttırırken bile, rahat olmanız ve kramp olmaması şartıyla kollarınızı vücudunuza yakın tutmanız tercih edilir.
  • Egzersizi aynı hızda yapın: Kilo vermek istiyorsanız koşu bandında yürürken aynı hıza bağlı kalmadığınızdan emin olun. Hızı ve eğimi değiştirmek çok önemlidir, örneğin 5 dakika boyunca 2,5 eğimle 4 hızda başlayın, ardından bir dakika için 1 eğimle hızı 5’e yükseltin, ardından hızı 6’ya yükseltin. bir dakika boyunca aynı eğimle. Kısacası, hızı bir dakika artırmanız ve ardından terlemeye başlayana kadar bir dakika düşürmeniz gerekir.

2- Koşu Bandında Yürüdükten Sonra Yaptığınız Bir Hata 

Koşu bandında yürümeyi bitirdikten sonra çok aç hissedebilir ve yağlı yiyecekleri fazla yiyebilirsiniz! Bu senin başına bir kez bile gelmedi mi?! Bu, gerçekten kilo vermek ve koşu bandından yararlanmak istiyorsanız kaçınmanız gereken ölümcül bir hatadır. Birkaç kalori yaksanız bile bu, yağa doymuş yiyecekleri hiçbir şey olmamış gibi yemenize izin vermez, çünkü bu kalorileri tekrar tüketmeye başlarsınız.

3- Koşu bandında yürürken boyun ve omuzlarda kas spazmlarına ve ağrılara neden olan hatalar

  • Yanlış Ayakkabıyı Giymek:  En güzel ayakkabıyı değil, en uygununu seçmenin zamanı değil! Koşu bandında yürürken ve koşarken ayağın kemiklerini hızlı adımlardan korumak için iyi yastıklı topuklu ayakkabılar aramanızı öneririz.
    Not: Sadece koşuya yönelik olması ve başka herhangi bir spor türünü uygulamaması tercih edilir.
  • Isınmamak: Aceleniz var ve hızlı yürümek istiyorsunuz, bu yüzden ısınmayın. Yapabileceğiniz en büyük hata! Isınma egzersizleri yapmamak tendon kopmasına ve dolayısıyla kas yaralanmasına neden olabilir, bu nedenle vücudunuzu ısıtırken bu bağ dokusunun esnekliğini artırmaya ve kalp atış hızınızı kademeli olarak yükseltmeye yardımcı olacaktır.
    Dikkat: Yürümeye başladığınızda yavaş yavaş hızı artırın!
  • Yürü ve ayaklarına bak.Koşu bandını kullanırken ayaklarınızın hareketine bakarsanız, hemen durun! Yaptığınız bu tıkaç, boynunuza ve omuzlarınıza baskı yapacak ve bu da sizi daha sonra ağrıtacak. Ek olarak, bu aldığınız oksijen miktarını azaltacaktır. Bu nedenle, omuzlarınızı ve sırtınızı dik tutmalı ve ileriye bakmalısınız.
  • Ayaklarınızı yanlış yönde hareket ettirmek:Önce topuklarınızı giyerseniz kasları incitecek ve dengenizi kaybetmenize neden olacaksınız! Bu nedenle, topuk yerine orta ayağınızla düz yürümenizi veya koşmanızı öneririz.

Umarım yazımız faydalı olmuştur takıldığınız noktada bize sorularınızı sorabilir, sayfamıza yorum yapabilirsiniz…

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.