İçerik
Beyaz zehir denen bir maddeyi her gün içtiğimizi biliyor muydunuz? Bu konuyu okuduktan sonra bu ölümcül maddenin tuz olduğunu ve tuzun büyük faydalarına ve onsuz yapamayacağımıza rağmen zararlarının da olduğunu öğreneceksiniz; Tuz, insan vücudu için en önemli unsurlardan biridir ve vücuttaki sıvı miktarını eşitlemeye yardımcı olur.
Aynı zamanda vücudun hücrelerini korur ve metabolizma ( metabolizma ) sürecine yardımcı olur ve onsuz yemeğimizi yiyemeyiz; Yemeklere güzel bir tat verdiği gibi, diğer yandan da normal ve caiz olmadan yenilirse sağlığımız için tehlike kaynağı olduğundan, işte tuzun yararları ve zararları.
Tuz geçmişte yiyecekleri korumak ve tadı güzel kılmak için kullanıldı ve Çin ve Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en çok tuz üreten ülkelerinden ikisidir ve onu Meksika, Hindistan, Kanada ve Almanya izlemektedir.
Sofra tuzu, klor ve sodyum olmak üzere iki elementten oluşur ve bilimsel adı sodyum klorür (NaCl) olup, kırılgan şeffaf kristaller halinde bulunur.Büyük oranda tuz içerir.
Tuz iki tipe ayrılır:
Sahillere veya yakınlarına kurulmuş büyük havzalara yerleştirildiği deniz suyundan elde edilir.Suyun güneş ışınları sayesinde buharlaşması ve tuzun havzanın dibinde kristal bloklar halinde kalması, tüketime hazırlamak için laboratuvarlara gönderilir.
Bu tür, dünya yüzeyindeki madenlerde büyük kristal bloklar halinde bulunur ve doğranır ve laboratuvarlara taşınır, ayrıca filtrelenip tüketime hazırlanır. Piyasada iki çeşit tuz vardır: iyot katkılı rafine tuz ve deniz tuzu.
Daha önce de belirttiğimiz gibi tuzdan hiçbir şekilde vazgeçilemez; Bu, aşağıda bahsedeceğimiz birçok faydasından kaynaklanmaktadır:
Yiyeceklerin tümüne olmasa da çoğuna eklemeden tadamayacağımız için, yiyeceklerin tadını dengeler ve pişirme işlemi sırasında buharlaşan tuzları telafi etmeye çalışır.
Bir bardak ılık suya ekleyerek, iyice karıştırdıktan sonra gargara yaparak diş etlerini yatıştırır ve içlerindeki enfeksiyonları gizler, içlerindeki kanamaları da ortadan kaldırır.
Bu, günlük gıdalarda yediğimiz tuz miktarının ne artış ne de azalış olmadan ılımlı bir şekilde kontrol edilmesidir.
Bir bardak sıcak suya bir miktar tuz ekleyip bu suyun ürettiği buharı solumak sinüs enfeksiyonlarını tamamen yatıştırır.
Limon suyunu hazırlayın ve üzerine bir tutam tuz ekleyin, karıştırın ve dişlerinizi temizleyip beyazlamasını sağlayın .
Akciğer kanamanız varsa tuzla karıştırılmış bir bardak su içirin.Bu akciğerdeki iç kanamayı durdurur.
Çoğu diş hekimi çıkık olan azı dişine tuz almamızı veya bir bardak ılık su hazırlamamızı, tuz ekleyip karıştırmamızı ve bu yarayı hızla iyileştirmeye yarayan azı dişinin yerine gargara yapmamızı önerir.
Ayaklarınız çalışırken uzun süre üzerinde durmaktan ve ayaklarınızı tuzla karıştırılmış ılık su ile ıslatmaktan stresli ve yorgunsa, ağrı hemen geçecektir.
Tuz, özellikle zehirlenme durumlarında mideyi temizler, bu nedenle bir bardak su alın ve içine 3 yemek kaşığı tuz ekleyin, yedikten hemen sonra kendiliğinden kusacak ve midedeki tüm toksinleri atacaksınız.
Biraz su ile tuzu karıştırıp saç derinize sürerseniz, saçların uzamasına ve korunmasına yardımcı olur.
Boğaz ağrısı çekiyorsanız, bir bardak su hazırlayıp tuzla karıştırarak gargara yapın.Bu, tıkanıklığı giderecektir; Bunun nedeni, tuzun boğazdaki bakterileri öldürmeye çalışmasıdır.
Vücudunuzun bir yerinde ölü deri varsa, ölü deriyi vücuttan atmak için çalıştığından, vücudunuza tuzla masaj yapın.
Eğer daha önce arı soktuysanız, yaranın olduğu yere bir miktar tuz koymalısınız.Tuz iğneyi çabucak yatıştırır.
Bazen ağız kokusuna maruz kalırız ve çoğu zaman bizi utandırırız.Biraz tuz, limon ve nane ile karıştırılmış ılık su için bu içecek ağız kokusunu giderecektir.
Tuzu yanlış veya çok ve değiştirilmemiş miktarlarda kullanırsak, bunun insan sağlığı üzerinde çok kötü bir etkisi olur ve bu zararlar şunları içerir: