Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Ağız kokusunu doğal yollarla tedavi etme yolları

Ağız kokusunu doğal yollarla tedavi etme yolları

Ağız kokusunu doğal yollarla tedavi etme yolları

Ağız kokusu sorunu birçok en büyük sorunudur.  Ağız kokusunu tedavi etmek bazen birkaç hızlı tarif ve ondan kurtulmanın çok kolay yolları ile mümkün olabilir, gün boyu taze ve çekici bir kokuya sahip bir ağza sahip olmak mümkün olabilir.Birçok kişinin yaşadığı sorun olan ağız kokusunu gidermek için takip etmek mümkün. Ağız kokusundan nasıl kurtulacağınızla ilgili bilmeniz gereken her şeyi size getirdik.

AĞIZ KOKUSU DOĞAL YOLLARLA TEDAVİ ETME YOLLARI

AĞIZ KOKUSU DOĞAL YOLLARLA TEDAVİ ETME YOLLARI

Ağız kokusunun nedenleri:

Ağız kokusu birkaç kez artar, bunlara şunlar dahildir:

  • Yatmadan önce dişlerinizi fırçalamadan uzun bir süre sonra uyandığınızda.
  • Ayrıca, örneğin oruç tutarken olduğu gibi, uzun süre yemek yemediğinde de.

Bu hoş olmayan koku, birçok durumda insanların kaygı, stres ve mahcubiyet yaşamasına neden olur. Konuşmak için ağızlarını açmaktan, hatta çevrelerindekilerin kötü kokan bir nefesi fark etmemesi için gülmekten utanma. Ama çözüm insanlardan uzak durmak ya da konuşmamak değil. Çözüm, bu kokuyu tedavi etmek ve mümkünse kalıcı olarak ortadan kaldırmaktır.

Bu fenomenin birçok nedeni vardır, örneğin:

  • Bu enfeksiyonlar bakteriyel veya viral olsun, üst solunum yollarında enfeksiyonların varlığı.
  • Diş enfeksiyonu veya çürükleri de hoş olmayan ağız kokusuna neden olur.
  • Ağız kuruluğu ve yetersiz tükürük vakalarının yanı sıra.
  • Sigara içmek, özellikle sigara içmek, ağız kokusunun en yaygın nedenlerinden biridir.

Uyanınca kötü nefes:

Ağız kokusu, ağız kokusunun en yaygın ve en yaygın şeklidir. Bu sorun tek bir nedenden değil, uygun tedaviyi bulmak için iyi bilinmesi ve araştırılması gereken birçok nedenin birikmesi sonucu ortaya çıkar.

Bu kokunun nedenleri:

  1. Kişisel ağız hijyenini ihmal etmek ve dişleri günde en az iki kez diş macunu ile fırçalamamak.
  2. Ayrıca çok sigara içmek.
  3. Ayrıca uygun olmayan diş implantları ve protezler boşluk bırakarak ağızda zararlı mikropların yayılmasına neden olur.
  4. Ayrıca ağız kuruluğu ve tükürük eksikliği veya solunum ve sindirim sisteminde enfeksiyon varlığı.
  5. Veya bağışıklık sistemindeki bir kusur, bademcik enfeksiyonları, zayıf diş minesi ve diş eti hastalığı.

 

Bu sorun, nedeni bilinerek kalıcı olarak tedavi edilebilir. Ağız kokusunun nedeni solunum sistemi veya sindirim sistemindeki hastalıkların varlığı ise, bu sorunların tıbbi tedavisi o kötü kokuyu gidermek için yeterlidir. Ayrıca dişlerin en kısa sürede temizlenmesine, dişler arasındaki yemek artıklarını temizleyen uygun glomerüler ipliklerle veya fırça ve diş macunu kullanılarak her zaman özen gösterilmelidir. Bunun yanında uygun fırçayı kullanarak dili sürekli temizlemenin yanı sıra. Eczanelerde yayılan ve gargara yapılabilen bazı tıbbi maddeler de ağzı temizlemek ve uygun ferahlatıcı bir koku vermek için kullanılmalıdır. Ağız içindeki kuru ortam zararlı bakterilerin üremesi için en uygun ortam olduğu için ağız her zaman nemli tutulmalı ve ağzın dehidrasyona kurban gitmesi engellenmelidir. Ayrıca ağız kuruluğu, yıkanmadığı takdirde ağızda çoğalabilecek ölü ve zararlı hücrelerden kurtulmaya yardımcı olmaz.

Çocuklarda ağız kokusu

Birçok anne, bebeklerinde ağız kokusu fark ettiğinde endişelenir ve kafası karışır. Ayrıca bu sorundan kurtulmayı ve onunla başa çıkmayı çok zor bulabilirsiniz. Bu sorunun nedenlerinden biri de çocuğun genel sağlık durumudur.

  • Kronik göğüs alerjisi, burun tıkanıklığı veya sinüs sorunları olan bir çocuk genellikle ağzından nefes alır. Bu, havanın ağza girmesine ve doğrudan arındırılmamasına neden olur. Bu, ağzı ve dili bakterilerin yayılması için çok verimli bir ortam haline getirir.
  • Ağız ve diş sağlığı da ağız kokusunun ana nedeni olabilir. Çocuklarının ağız ve diş sağlığına fazla özen göstermeyen anneler, onları bu hoş olmayan kokulara karşı savunmasız bırakmaktadır.
  • Ağız ve diş hassasiyeti, bademcik iltihabı, diş eti enfeksiyonları, bağışıklık yetmezliği veya ağızda enfeksiyon, apse veya yara varlığından mustarip çocuklarda da yaygındır.
  • Ayrıca soğan ve sarımsak gibi bazı yiyecekleri yemek de ağız kokusuna neden olabilir.

Çocuklarda ağız kokusu, doğal tarifler ve şifalı bitkiler kullanılarak ağız ve diş sağlığına, genel sağlığa ve çocuğun fiziksel durumuna dikkat edilerek giderilebilir.

Ağız kokusunu kalıcı olarak tedavi etmek:

Ağız kokusundan kalıcı olarak kurtulmanın birçok yolu ve yolu vardır. Sorunun nedeninin ve tedavisinin araştırılması, tedavisinin temel taşıdır.Sindirim ve solunum sorunlarının yanı sıra diş, dil ve badem sorunlarının tıbbi olarak tedavi edilmesi bu sorunu çözebilir.

Takip ettiğiniz ve günlük rutininizin bir parçası haline getirdiğiniz, sorunun tedavisine gerçekten yardımcı olabilecek olumlu alışkanlıklar vardır. Ağzı nemlendirmek ve kurumasını önlemek için her zaman günde iki litre su içilmesi tavsiye edildiğinden, günlük çok miktarda su içmeyi taahhüt etmek gibi. Çay ve kahve gibi uyarıcıların aşırı tüketiminden kaçının. Sigarayı tamamen bırakın. Aşırı şeker alımından kaçının. Ayrıca günde en az iki kez dişlerinizi fırçaladığınızdan emin olun. Ağızdaki zararlı bakterileri yok etmeye yardımcı olduğu için zaman zaman gargara sıvıları kullanın. Ağızda yiyeceklerin sindirimine yardımcı olan faydalı bakteri türlerinin öldürülmesine yol açabileceğinden aşırı kullanımından kaçının.

Bazı ev tarifleri diş fırçalamak için de kullanılabilir, örneğin:

  • Parmağa birkaç damla zeytinyağı damlatıp birkaç dakika dişlerin üzerinde gezdirdikten sonra ılık su ile durulayın. Zeytinyağının ağızdaki ve dişlerdeki bakterileri öldürmeye yardımcı olduğu yer.
  • Limon, su ve tuz için de bir tarif var. Bir kaşık tuz ve bir bardak suya bir limon sıkılarak hazırlanır ve suyu günlük olarak ağzı çalkalamak ve gargara yapmak için kullanılır.
  • Gül suyu, karanfil ve sodyum bikarbonat (Alkarbonat) da ağız kokusunu kalıcı olarak ortadan kaldırmak için kullanılabilir. Bu, bir kaşık dolusu sodyum bikarbonat ve bir kaşık dolusu ince öğütülmüş karanfil ilavesiyle düşük ateşte gül suyunun ısıtılması ve karışım kaynamaya başlayana kadar karıştırılmasıyla yapılır. Daha sonra kap ateşten alınır, soğutulur ve temiz bir şişeye doldurulur ve her sabah ağız kokusu tamamen gidene kadar ağzı çalkalamak için kullanılır.

Ağız kokusu için bitkisel tedavi:

Ağız kokusunu tamamen ortadan kaldırabilecek birçok şifalı bitki ve doğal tarif var. Bu açıklamaların en ünlüleri arasında şunlar yer alır:

  • Ağzı temizleyen, mikropları öldüren, ağıza güzel bir koku veren nane ve maydanoz tarifi. Uygun miktarda suda nane ve maydanoz kaynatılarak hazırlanır, ardından karışım süzülür ve ekstrakt suyu şişelere doldurulur. Gerektiğinde günde en az iki kez durulayın.
  • Ayrıca suda kaynatıldıktan sonra ağız kokusunu iyileştirmek için çiğnenen kakule, karanfil, rezene, fesleğen, kişniş, yeşil çay, yıldız anason ve kakule gibi ağız kokusunu tamamen gidermeye yardımcı olan birçok bitki vardır. kötü kokuyu kalıcı olarak yok edin.

Not: Bu makale, profesyoneller tarafından yazılmış olmasına ve çoğu sıradan insan için güvenli ve zararsız olmasına rağmen, bu makale tıbbi tavsiyeler içermektedir, ancak bunlar kişisel doktorunuzun tavsiyelerinin yerini tutmaz. Kendi sorumluluğunuzda kullanın.

ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.