Dolar 32,5706
Euro 34,8788
Altın 2.427,65
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Erkeklerde saç dökülmesi nedenleri ve tedavi yöntemleri

Erkeklerde saç dökülmesi nedenleri ve tedavi yöntemleri

İnsanlar günde yaklaşık 100 saç telini kaybeder, bu endişe edilecek bir durum değildir çünkü aynı zamanda yeni saçlar da uzar, ancak en büyük neden genetik faktör olmasına rağmen özellikle erkeklerde bu saç uzama döngüsü bozulduğunda saç dökülmesi meydana gelir, ancak saç dökülmesi yaşayan veya belirtileri olan erkeklerin yaklaşık yarısını etkileyen bu olgunun nedeni olabilecek başka birçok faktör vardır ve saç dökülmesi dairesel bir nokta ile başlayıp tamamen saç dökülmesi ile sonuçlanabilir.

Çoğu erkeğin kaçınmak ve ortaya çıkar çıkmaz tedavi etmek istediği yaygın fenomenlerden biridir. Bu nedenle, aşağıda erkeklerde saç dökülmesinin ana nedenlerini ve tedavisini öğreneceğiz.

SAÇ DÖKÜLMESİ

SAÇ DÖKÜLMESİ

Erkeklerde saç dökülmesinin başlıca nedenleri:

1. Genetik faktör:  Saç dökülmesinin en yaygın nedeni, genellikle yaşla birlikte kademeli olarak ortaya çıkan, sıklıkla kelliğe neden olan genetik faktördür. Bazı durumlarda, örneğin kafada noktalar görünmeye başladığında veya saçlar daha ince ve daha az yoğun hale geldiğinde kellik tahmin edilebilir.

2. Tıbbi bir duruma sahip olmak:  Erkeklerde saç dökülmesinin nedenlerinden biri sağlık sorunlarının varlığıdır ve bunlardan en belirgin olanı:

Anemi.

B12 vitamini eksikliği

Tiroid problemleri.

Hormonal dengesizlik.

Trikotillomani, baştaki veya kaşlardaki kılları çekme isteği ile temsil edilen bir hastalık olup, ergenlerin ve yetişkinlerin %1-2’sini etkileyebilen kronik bir durumdur.

Bağışıklık sistemi hastalıkları: Bağışıklık sistemi saç köklerine saldırarak saçların dökülmesine neden olabilir.

3. Yetersiz beslenme:  Besinlerdeki mineraller ve vitaminler saç köklerine güç kazandırdığından, saçların güçlü ve dökülmeye karşı dirençli olması için beslenme çok önemlidir, bu nedenle özellikle aşağıdaki yiyecekleri yemeye özen gösterilmelidir:

Meyveler.

Sebzeler.

Yağsız etler, örneğin: balık.

ERKEKLERDE SAÇ DÖKÜLMESİ

ERKEKLERDE SAÇ DÖKÜLMESİ

4. Bazı ilaçlar almak veya bazı tedavilere maruz kalmak:  Erkeklerde saç dökülmesinin nedenlerinden biri, bazı ilaç türlerini kullanmak veya bazı tedavilere maruz kalmak olabilir, bu nedenle saç dökülmesi yan etkilerinden biridir. , ve bu ilaç ve tedavilerin en belirgin olanları şunlardır:

Tam saç dökülmesine neden olabilen kanser kemoterapisi.

Artrit ilaçları.

Depresyon tedavisi için ilaçlar.

Kalp problemlerini tedavi etmek için ilaçlar.

5. Strese veya travmaya maruz kalma:

Stres veya yoğun fiziksel veya duygusal travma, neden ortadan kalktıktan sonra kaybolan geçici bir neden olan saç dökülmesine neden olabilir.

4. Enfeksiyonlar:

Erkeklerde saç dökülmesinin nedenlerinden biri enfeksiyondur, örneğin: saçkıran, kafa derisi yamaları üzerinde pullu lekeler oluşturabilen bir durum ve saç genellikle tedaviden hemen sonra büyür.

5. Zayıf saç ürünleri seçimi:

Saç dökülmesinin temel nedeni, saç ürünlerinin yetersiz seçilmesi olabilir, bu da saç köklerinin zayıflamasına ve dolayısıyla saç dökülmesine neden olur. Bu nedenle uygun olanı kullanılması tavsiye edilir ve iyi oranda doğal malzeme içeren çeşitlerin seçilmesi tercih edilir.

6. Saç bakımı eksikliği:

Hem erkeklerde hem de kadınlarda saç dökülmesinin nedenlerinden biri, aşağıdakiler yoluyla saç bakımının yapılmamasıdır:

Saçları sürekli taramamak.

Doğal maske takmamak.

Saçları kozmetiklerden gevşetmeyin.

 

Saç dökülmesi ne zaman doktor muayenesi gerektirir? 

Yukarıda bahsedilen erkeklerde saç dökülmesinin nedenlerine bakıldığında, nedenlerin çoğunun tedavi gerektirdiği belirtilmektedir ancak bazı durumlarda aşağıdaki belirtiler ortaya çıkarsa doktora gitmek için acele etmek gerekir:

Saç dökülmesinin çok yoğun olduğu ve bir saç telinin tamamının dökülebildiği ağır saç dökülmesi.

Kafa derisinde boşlukların ve lekelerin görünümü.

Saç dökülmesi ile ilişkili kafa derisi ağrısı.

Erkeklerde saç dökülmesi için aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli tedaviler vardır:

Saç ekimi: En sık yapılan saç ekimi operasyonları foliküler ünite transplantasyonu ve foliküler ünite ekstraksiyon operasyonlarıdır, çünkü foliküler ünite transplantasyon operasyonları, bu bölgenin saç bol olduğu kafa derisinin arkasından derinin bir kısmının alınmasına dayandığından ve daha sonra saçlı derinin saç dökülmesi olan kısmına yeniden saç kökü ekimi, kök ünitesinin çıkarma operasyonları ise saç köklerinin direkt olarak saçlı deriden alınarak saçlı deride kellik olan kısımlara ekilmesi esasına dayanırken, ve saç ekimi operasyonlarının pahalı ve ağrılı olabilen cerrahi operasyonlar olduğu ve enfeksiyon, iltihaplanma ve yara izi gibi çeşitli potansiyel riskler olduğu ve istenen sonucu elde etmek için kişinin birden fazla saç ekimi tedavisine ihtiyaç duyabileceği unutulmamalıdır.

Lazer tedavisi: Saç dökülmesinin lazerle tedavi edilmesini destekleyen az sayıda çalışma bulunmaktadır ancak lazer tedavisinin saç köklerini etkileyen iltihabı azalttığı ve yeniden büyümesini engellediği düşünülmektedir ancak 2016 yılında yapılan bir araştırma incelemesinde düşük düzeyde olduğu belirlenmiştir. lazer tedavisi Lazer tedavisi, saç dökülmesi olan erkekler için güvenli ve etkili bir tedavi olabilir, ancak bu alanın hala daha fazla araştırmaya ihtiyacı var.

Saç derisi masajı: Saç derisi masajı saç köklerini uyarır Küçük bir çalışmada, 24 hafta boyunca günde dört dakika saç derisi masajı yaptıran sağlıklı Japon erkeklerin; Çalışma süresinin sonunda saçlarının kalınlaştığını buldular.

Dengeli beslenme: Diyetin çeşitli sebze, meyve, kepekli tahıllar, doymamış yağlar ve proteinler içermesi gerektiği ve şekerlerin de azaltılması gerektiği için sağlıklı bir dengeli beslenme sağlıklı saçların keyfine yansır. Sağlıklı saçlar ile bir kişinin diyetindeki protein ve minerallerin varlığı, yağsız sığır eti, fasulye ve yeşil yapraklı sebzeler gibi demir açısından zengin besinler, demirle zenginleştirilmiş tahıllar ve yumurtalar ile omega-3 açısından zengin besinler arasında bir bağlantı yağ asitleri eklenmelidir.Somon, uskumru, ton balığı, keten tohumu, yumurta sarısı, kenevir tohumu, ceviz gibi ve yumurta, yağsız et ve birçok deniz ürünü gibi protein yönünden zengin besinler de eklenmeli ve bol miktarda tüketilmelidir. su da içilmelidir.

Biotin Vitamini: Biotin ceviz, yumurta, soğan, tatlı patates ve yulaf ezmesi gibi birçok gıdada bulunan doğal ve sağlıklı bir vitamindir ve ağızdan biotin takviyesi almanın saç dökülmesi sürecini yavaşlattığını gösteren bazı kanıtlar keşfedilmiştir. Bu araştırmaların çoğunun erkekler üzerinde değil, kadınlar üzerinde yürütüldüğüne dikkat edilmelidir.

Stresi azaltmak: Stresin saç kadar vücut üzerinde de birçok olumsuz etkisi vardır.Saç dökülmesi stresli bir yaşam tarzının sonucu olabilir bu yüzden stresi azaltmak için yoga, egzersiz, müzik dinlemek, pratik yapmak gibi farklı stratejiler izlemenizi öneririz. meditasyon ve yeterince uyumak; Stres ve yorgunluğu azaltmak için uyku çok gereklidir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.