Dolar 32,5034
Euro 34,9120
Altın 2.407,37
BİST 10.391,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 28°C
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 29°C

Verilerinizi kaybetmeden Gmail hesabınızı nasıl silebilirsiniz?

Verilerinizi kaybetmeden Gmail hesabınızı nasıl silebilirsiniz?

Verilerinizi kaybetmeden Gmail hesabınızı nasıl silebilirsiniz?

Artık istemediğiniz bir Gmail hesabınız varsa, bu ister artık yönetmediğiniz bir şirket için olsun, isterse 13 yaşındayken oluşturulmuş ve şimdi yalnızca spam e-postalar alıyorsa, kendinizi silmek isteyebilirsiniz.

gmail

Bir Gmail adresini sildiğinizde, onunla ilişkili Google hesabını silmezsiniz. Bu, YouTube veya Dokümanlar gibi diğer Google uygulamalarını kullanmaya devam edebileceğiniz anlamına gelir.

Ancak, bir Gmail adresinin silinmesi, içinde kayıtlı tüm e-posta mesajlarının silinmesi anlamına gelir. Ayrıca, ne siz ne de bir başkası bu adrese posta gönderemez veya alamazsınız.

Bu nedenle, Gmail hesabınızı silmeye karar vermeden önce kararınızdan tamamen emin olduğunuzdan emin olun.

Bunu yapmak istediğinizden eminseniz, PC veya Mac bilgisayarınızdaki herhangi bir İnternet tarayıcısını kullanarak bir Gmail hesabını nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

1. PC veya Mac bilgisayarınızda silmek istediğiniz Gmail hesabını açın.

2. Hesap menünüzü açmak için sağ üst köşedeki profil simgenize tıklayın.

3. Hesap listenizden “Google Hesabınızı Yönetin”i tıklayın.

4. Sağ kenar çubuğunda “Veri ve Kişiselleştirme” sekmesine tıklayın.

gmail

gmail

5. Aşağı kaydırın ve Bir Hizmeti Sil veya Hesabınızı tıklayın.

6. “Bir Google hizmetini sil” bölümünün altındaki “Bir hizmeti sil”i tıklayın.

7. İstendiğinde kimliğinizi doğrulamak için parolanızı girin.

8. Bu sayfada, mavi Veri İndir düğmesine tıklayarak hesabınızı silmeden önce verilerinizi indirmeyi seçebilirsiniz.

9. Sayfanın alt kısmındaki “Gmail“in yanındaki çöp kutusu simgesini tıklayın.

10. Onay mesajı göndermek için bir e-posta girin. Bu e-posta başka bir Gmail hesabı olamaz. Mavi “Doğrulama e-postası gönder” düğmesini tıklayın.

11. Sağladığınız e-posta hesabına giriş yapın ve Google’ın az önce gönderdiği e-postayı açın. Silme işlemini tamamlamak için içindeki bağlantıya tıklayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.